• Относно правата и групите в RetroWatches.BG

Относно правата, групите, виждането и не виждането в retrowatches.bg


Преамбюл

В сайта, интерфейса се базира на оформлението и логиката на средата с отворен код OpenCart. Избора за използване на тази среда е заради начина на представяне на информацията, организирана в страници, на категории с продукти. Продуктите се систематизират в категории. Всеки един продукт е точно поместен в една избрана категория или няколко категории. Това придава на системата една цялостна подреденост, лесно се индексира и търсената информация бива намирана бързо. Понеже в RetroWatches.BG  нищо не се продава, смисъла на понятието търговски продукт е трансформирано до степен на Нещо за заемане, като за краткост се използва само думата Нещо. Поради тази причина, в описанията на хедърите на продуктите, визията показваща ги с изглед на картички, няма да откриете бутон "купи". От старата система са запазени само двата бутона "Любими" и "Сравни". Понеже в RetroWatches.BG може да се сключват договори, за някои Неща има създаден нов бутон - "Заеми".


фиг.1В същност, в общия интерфейс, горе в дясно (фиг.1), където стои количката, бутона също е модифициран и работи, не като обикновена количка за тривиално търговско пазаруване, а работи като контейнер, в който се поставят продукти (Неща) за заемане, съгласно Договор "Заем за послужване". Целият сайт е направен не с търговска, а с идеална цел, за популяризиране на хобито, за ремонт и колекциониране на часовници или други неща. Бутона "Заеми" съществува, за да може при необходимост, Мечтатели и Механици да си разменят неща, без да се осъществяват търговска дейност и да настъпват днъчни събития. Проекта RetroWatches.BG е съобразен и осъществен с цел популяризация, а не търговска дейност или услуги. В смисъла на казаното до тук, интересите на търговци може, да се разминават с тези на RetroWatches.BG, но това няма значение..
     Всичкия този преамбюл се наложи да бъде добавен към страницата, защото забелязахме, че има хора, които попадайки в ресурсите на сайта, без да четат условията за ползване и правилата, започват да разпространяват невярни твърдения за нас, заради глупавия си и невеж подход, за работа в интернет. Да, знаем че хора има всякакви по света, но вършенето на недостойни дела или глупости, трябва да си остава за сметка на недобросъвестните "активисти". Нашата цел е постигане на удоволствие чрез любимото ни хоби - часовникарството.

Припоняме, че всеки желаещ може да ни изпраща ревюта или друга информация свързана с часовници, като по този начин, базата ни данни ще става все по-богата..

Добавка към Преамбюл от 2019г:
    Оказва се, че в България има страшно много невежи хора, не могат и да четат.. Затова използваната платформа OpenCart беше модифицирана допълнително. Ако към днешна дата погледнете интерфейса, горе в ляво, черния бутон с количка, там вече ще прочетете надпис "Неща в количката" вместо "Продукт". Чрез тази промяна се постига по-голяма свобода за действието заемане, чрез договор "Заем за послужване".


Край на Преамбюл

.

.

.

Достъп до интерфейси на сайта, според права наследени от група..

Разглеждането на сайта RetroWatches.BG без използване на регистриран акаунт е сведено до виждането на минимален интерфейс. След първоначална регистрация на нов потребител, той по подразбиране наследява правата от групата с име 'Нови Мечтатели'.


Групи:

         - група 'Без акаунт'
         - група 'Нови Мечтатели'
         - група 'Доказани Мечтатели'
         - група 'Механици'Менюта:

група 'Без акаунт'


      Home
      Ресурси
      Представяне
      ПОРВ
      Video
      Табло на админа
     
линк в долния хедър "Специални предложения" - недостъпен


група 'Нови Мечтатели'


      Home
      Часовници
      Фото и кино техника
      "Неща"
      Ресурси
      Представяне
      ПОРВ
      Video
      Табло на админа
      линк в долния хедър "Специални предложения" - достъпен


група 'Доказани Мечтатели'


      Home
      Часовници
      Фото и кино техника
      "Неща"
      Ресурси
      Представяне
      RWC регистър
      ПОРВ
      Технологии
      Video
      Табло на админ
а


група 'Механици'

      Home
      Часовници
      Фото и кино техника
      "Неща"
      Ресурси
      Представяне
      RWC регистър
      ПОРВ
      Технологии
      Video
      Само за механици
      Тестова категория на продукти
      Табло на админа


Достъп до различни страници и ресурси, чрез линкове..

В зависимост от принадлежността на даден потребител към група, от която наследява своите права за ползване на сайта RetroWatches.BG, даден ресурс може да не е достъпен, да се вижда, да не се вижда или да се вижда по различен, специфичен начин. Примерно, в долния хедър на сайта, където има постоянни линкове, един от тях е "Специални предложения". Ако последвате този линк, върнатия резултат ще бъде различен за регистрирани и не регистрирани потребители. Също, регистрираните потребители с права на "Нови Мечтатели" ще виждат специални предложения продходящи за тях, а потребителите с права на "Доказани Мечтатели" ще виждат специални предложения предназначени само за тях.

Примерно, линка за "Специални предложения" за група "Нови Мечтатели" може да изглежда, както е показано на картинката, но същия линк, за другите групи ще показва различен екран..

Екран за група "Нови Мечтатели":Екран за група "Без Акаунт":Аналогично е положението с изгледите на екрани за потребителите притежаващи права на "Механици". По този начин, механиците ще могат да си разменят и предлагат неща помежду си без с тях, да бъде ангажирано вниманието на потребителите от останалите групи.

 Относно правата и групите в RetroWatches.BG

  • Производител: RetroWatches.BG
  • Код на Нещото: Относно правата и групите в retrowatches.bg
  • SKU: rwp446-h071

Тагове: Относно правата и групите в RetroWatches.BG