Условия за ползване

 Всеки желаещ да използва интерфейса на RetroWatches.BG, в това число да прави или получава заемане на неща, да сключва договори или да ползва информация трябва, да е запознат с правилата за използване. Освен това, ако някой иска да участва активно с действия в RetroWatches.BG, ще трябва да приеме и да спазва тези правила. Всички действия на това място, са базирани на взаимно довери и взаимно съгласие. RetroWatches.BG не е НПО, държавна или общинска институция, юридическо лице, електронен магазин, информационен портал. RetroWatches.BG е частен виртуален клуб по интереси и като такъв в него действат частни, виртуални правила.


Ако си изберете часовник или нещо друго предлагано в RetroWatches.BG , как може да го използвате?

Вие посочвате нещото, което сте си избрали при нас, а ние ви го изпращаме чрез куриер или по друг начин. Всяко нещо в RetroWatches.BG има условна стойност, която за ориентация се изразява чрез криптовалута Биткойн (BTC). Тази условна стойност не е цена за придобиване, тя онагледява размер на интерес с дименсия, условно изразена чрез Биткойн.

Съгласно действащото законодателство в Република България и ЗЗД, взаимоотношенията между вас и нас може, да се базират на т.н. “Договор за Заем за Послужване" или на английски език “Loan For Use Agreement”. Какво е това може да научите подробно, на следните външни линкове , на български език, които внясят малко яснота:  Линк1 и Линк2 .
   Примерно, физическо лице от виртуалното обкръжение на RetroWatches.BG предоставя нещо за ползване на друго физическо лице. Да речем, вие искате да носите наш часовник, като ние ви го даваме да му се радвате за срок от 256 години, като в същото време сключваме насрещен договор, да ни изпратите (заемете) Биткойни - правим взаимно заемане на неща. След изтичане на обявения период, в рамките на до 3 месеца след него, вие може да върнете часовника или да го задържате. Ако запазите нашето нещо за себе си, тогава ще трябва да ни го платите по начин, както се разберем към тогавашния момент. По същия начин, след изтичане на периода в договора, вашите Биткойни трябва да ви ги върнем или платим по начин, както се разберем към тогаващия момент… защото 256 години са си относително продължителен период.
   Ако на някой му се вижда странно използването на период 256 години, нека не се притеснява толкова, първо човешкия (на хуманоидите) Закон го позволява и второ, помислете си дали баба ви, през 1982 година си е представяла, че днес ще бръкне в джоба си, ще извади смартфона си и ще проведе видео разговор с внучето, намиращо се на другия край на планетата. В RetroWatches.BG много разчитаме на развитието на технологиите и ..  живот и здраве, да може след няколко години, да ги използваме за обновяване на човешко тяло, за да може да се видим с хората кефещи се на наши часовници, дори след 256 години  :)

Странно ли ви се вижда написаното до тук?  Ако отговора е "не" продължете с четенето надолу ...
 

Кой може да заема часовници или други неща в RetroWatches.BG ?

Всеки може да предлага такива неща стига от RetoWatches.BG, да сме го одобрили !
Подобно на стила в много юридически документи, за краткост, въвеждаме няколко термина - "Мечтател", "Механик", “Кратуна” и “Аватар”.

Мечтател е всяко физическо лице, което иска да ползва предлаганите от Механик или RetroWatches.BG часовници или неща.
Механици са физически лица, които предоставят часовници или други неща на Мечтателите.
Кратуни са физически лица, те имат секретен статут и подлежат на специален отчет, при поискване от Времевите Контролери (съгласно Галактически Закон за Биологичен Десятък).
Аватарите не са физически лица, те не са и юридически лица, те са самостоятелни виртуални лица. Аватарите могат да участват в договори за заемане на неща. Аватарите могат да бъдат, както Мечтатели така и Механици.

Пример за заемане на неща:
Мечтател  сключва договор с Механик. Единия ще се кефи, да поноси стар часовник, а другия ще си брои Биткойнчетата... и двете страни ще са взаимно заели неща и ще бъдат щастливи.

      В зависимост от духа, който носи в себе си, всеки Механик може да ползва специалния интерфейс на RetroWatches.BG самостоятелно или чрез "братско рамо" дадено от по-знаещите в обкръжението. Ако Механикът е много "печен" може, да получи собствен акаунт за модератор на част от системата RetroWatches.BG . Един Механик може да управлява само своите неща и да сключва договори само за тях. Възможно е, даден Механик да предостави правата върху своите неща, към друг механик, чрез договор между тях или пък правата да се прехвърлят на RetroWatches.BG. За да се стане Механик са нужни препоръки от доверени източници на RetroWatches.BG .


 
Кой може да се радва на часовници, или други неща, от RetroWatches.BG ?

Всеки !  Всеки, който не е в "Черният списък" (the black list).
Запомнете, доверието което си разменят Мечтатели и Механици не е продажба на стока, а договор "Заем за послужване", частица духовно удоволствие взаимно предоставена за ползване, от всяка от двете страни, за определен срок от време!
 

Какви са стъпките, за да може един Мечтател, да носи часовник или друго нещо от RetroWatches.BG ?

1.    Кандидат Мечтателят трябва, да си направи регистрация в предвидения за това интерфейс. Когато премине през цялата процедура на регистрация, кандидата вече ще бъде Мечтател (ще има личен профил) и ще има потенциалната възможност да разменя неща в RetroWatches.BG. Трябва да се има предвид, че въвеждането на точен адрес и данни, при съставянето на профила на Мечтателя е важен момент, защото на по-късен етап, те ще се използват от куриер, изпълняващ доставката. Също така, регистриран Мечтател може да вижда условната стойност на различни предмети в RetroWatches.BG, както и да получава информация, за която се е абонирал, докато “външно лице” вижда страницата на “нещото”, без неговата условна стойност.

Внимание, важно, ... един Мечтател има право да създаде и ползва само един профил. В случаите на смърт, на не дееспособност или други подобни събития в човешкото право, наследниците или други лица могат да получат право за разпореждане с профила, но след представяне на убедителни доказателства пред администратора на RetroWatches.BG  (документи, представяне на договор, представяне на скрити ключови думи, предмет за идентификация. др.).

2.    За да ползва нещо от RetroWatches.BG Мечтателя трябва, да предложите друго нещо, най-често Биткойни, но е възможно това да бъде предмет или друго, представляващо интерес за Механика, примерно RWC (виж по-долу). След като се изпратят Биткойните и Механика ги види в портфейла си, в рамките на до три дни, избраната от Мечтателя мечта ще бъде изпратена по куриер (или друг начин). Много вероятно е куриерите да бъдат "Еконт Експрес", но е възможно да бъдат и други. Разходите за доставка, за територията на България се поемат от Механика в RetroWatches.BG . Пратката ще има опциите, преглед с възможност за отказ. Ако нещото, което преглеждате при получаването не ви хареса или просто решите да не го взимате, може спокойно да се откажете.

3.    Малко по-подробно относно процедурата по заемане на часовници (или нещо) и Биткойни.
В много електронни магазини има създадена практика, с която стъпка по стъпка, се върви напред към финализиране на поръчката. В нашия случай, който е по-различен, защото RetroWatches.BG не e електронен магазин и не e юридическо лице, а частен клуб, място за заемане на неща между Мечтатели и Механици, място за сключване на договори между физически лица или виртуални лица.
     Но да се върнем към стъпките на действие.. В последната стъпка за финализиране на поръчка за избран предмет или нещо, когато дойде ред за предоставяне на Биткойните за заемане, вие разполагате с време, само 13 минути. След този период, процедурата по финализиране се анулира, заредения на екрана интерфейс става не активен и се счита, че отношения между Мечтател и Механик не са възникнали (примерно Мечтателя се е отказал). Периода от 13 минути е напълно достатъчен за да се изпълнят действия по изпращане на Биткойни, към посочения номер на Механик. Интервалът е само 13 минути, заради премахване опасността, от възникване на проблема "курсови разлики при кръстосан курс с други валути" свързани с динамиката при определяне курса на Биткойн спрямо различни други валути. Това се прави и с цел, ако някой Мечтател няма Биткойни, да може да отиде до някой кеш терминал в метрото, бензиностанция или голям магазин и да си купи Биткойни срещу Лева. В същност, как един Мечтател ще се сдобие с Биткойни, това си е негова работа и RetroWatches.BG няма отношение по въпроса. Практически всичко това означава, че ако сте предприели действия по финализиране и сте стигнали до стъпката за заемане на Биткойни, вие ще разполагате с цели 13 минути за да стигнете до края с потвърждаване на изпращането или отказ. Информация за динамиката на кръстосани курсове, на валути към Биткойн, може да намерите в долния хедър “Bitcoin news” на нашия сайт.
 
След изпращането на Биткойните и получаването им от Механика, вие ще получите с пратката и договор за заемане - "Заем за послужване". Пазете го, той ще ви послужи за период 256 години (на вас или на ваши роднини или наследници или трети лица), за да обявите задържането на часовника или нещото, или пък ще направите връщане, оставайки отново щастливи и доволни. За да сме коректни до край спрямо действащите закони в България, ако се наложи, отношенията между Мечтатели и Механици могат, да се променят в частта им, където вместо Биткойни, Механиците ще могат да се радват и на друг виртуален предмет, различен от Биткойни примерно, виртуални Кредити използвани в базата, до галактически гейт "Сатурн" ( използвани от времето преди Голямата война между Сириус и Орион). В същност, няма значение Механиците на какви физически или виртуални предмети ще се радват стига, Мечтателите да могат, да предложат подходящо нещо за заемане.
 

Права на Мечтател върху получения часовник или "нещото".

Мечтателя може да носи, ползва или разполага, както намери за добре с получения часовник или нещо, стига след 256 години да може, в уречения тримесечен срок да обяви "задържане" или "връщане". В случай на връщане, Мечтателя трябва да върне часовника. В случай, че Мечтател не обяви пред RetroWatches.BG избора си относно "задържане" или "връщане" в тримесечен срок, то това ще се счита, че той е направил свой избор като "задържане". При задържане, се попада в хипотезата на продажба между две физически лица. Началото на действие за придобиване права на Мечтател върху часовник или нещо, което е получил, започва да тече от момента на получаване от куриера и важи за срок 256 години. При специални случаи, Мечтател и Механик могат да сключат договор и за друг, още по-дълъг срок.
Удостоверяването, че даден Мечтател е носител на права по даден договор се извършва, чрез представяне на договора, получен при визимане на доставката на предмета или нещото. Основното правило и критерий за носене на права по договора е, притежаването и представянето на книжното копие от договора (Право на приносител).

Примерно,

  ако Иван е сключил договора, но след 256 години баба му покаже книжното копие на този договор, ще се счита, че тя е носител на правата. Тя може да взима всякакви решения, примерно как да завърши ползването - със "задържане" (покупка) или "връщане". Ако договора бъде представен от трето лице, правото по договора ще бъде негово. Правото на приносителя е с най-голяма сила спрямо други права, ако има такива!

Всички написани до тук правила са заради злоумишлените постъпки на финансисти и политици, които най-безнаказано поставят дименсия на дименсията, на валута.
Ето един пример:
Един банкер има 1кг злато. Той печати 100 хартийки и увещава клиентите си, че те ще носят стойност на актива 1кг злато. Идва Пешо и иска кредит от банката. Тя му дава 100 хартийки с гаранционен актив 1кг, но с уговорката, че на края на периода от ползването на кредита, Пешо трябва да върне 120 хартийки (20% профит).
- Пешо,... съгласен ли си, пита банката?
- Да, казва Пешо!
След изтичането на срока, на ползване на кредита  Пешо връща 120 хартийки в банката.
Идва нов клиент в банката с име Христо. Той също иска кредит... Банката му дава... Обаче, като се завъртят наколко Пешовци и Христовци се оказва, че хартийки има повече от първоначално пуснатите 100 парчета. Излиза, че вече вместо 100 хартийки с актив 1кг злато, има 160 хартийки с актив 1кг злато.  Лекинко банката пропуска да актуализира коректно, отношението 100 хартии за 1гк злато. И така, прилагането на процент горница, върху един заместител – хартийката, прави използване на дял върху дименсията, виртуално маскиране на едно несъществуващо нещо с друго несъществуващо нещо!

Ние ще следваме примера на финансистите и ще започнем да използваме виртуални неща, които могат в себе си да имат други виртуални неща... Използването на чисто виртуални средства, като криптовалутите, позволява постигане на директни отношения между страните в договори и лишаване от инструменти Мафията, която е превзела всички етажи на държавно управление. Ние няма да нарушаваме никакви закони, просто ще си създаваме наши, виртуални отношения извън дефинициите и контрола на мошениците, ще използваме наши виртуални правила, сред които няма да може да се промъкне узорпатор на права.

Допълнение..
    Виртуализацията няма край.. Възможно е да бъде сключен договор, в който едната страна да приеме за заемане друг договор, срещу своето нещо. Примерно, ние ви даваме предмет, а вие вместо предмет или Биткойни ни давате друг договор, стига той да ни е интересен и ценен от нас. С този пример, се показва, че в отношенията ни може да се ползва рекурсия на интереси. Удостоверяването на права върху договор съдържащ рекурсия, се прави по описания вече начин, чрез представяне на книжно копие от договор, за съответното текущо ниво на рекурсия.
    Виртуализацията няма край.. Възможно е освен рекурсия в отношенията да се използва и рекурсия в субектите носещи правото по договор. Примерно, виртуален Аватар да носи права по едната страна в договор с Механик или Мечтател, които по своята същност са физически лица.
Възможностите за взаимно изгодно заемане са много, но водещото нещо между страните е доброволно сключен договор, без посредник, без натиск, ограничения или принуда. Действията на крадците управляващи държавите ни принуждават да си създаваме виртуални места, където те нямат достъп!
 

Поръчка за намиране на неща, които не са налични.

Всеки Мечтател може, да поръча да му бъде намерено и доставено нещо, което не е налично в момента. Примерно, в интерфейса има часовник DOXA, но Мечтателя иска да носи същия, като касата да не бъде стомана, а позлатена. В този случай, Мечтателя трябва да направи поръчка за бъдеще време с надежда, че някой Механик ще може да му осигури. Поръчката се прави през интерфейса “Контакт с нас”,  в свободен текст на описание. Добре ще бъде да се посочи SKU номер или линк към вече наличен часовник в интерфейса, до който най-много се доближава визията на поръчката. Срока за намиране и изпълнение на такава поръчка е без фиксиран край и се чака докато изпадне нещо подходящо за предлагане. Заемане на Биткойни по такава поръчка се прави единствено, когато Механик е направил конкретно предложение на Мечтател и той го е одобрил.


 
Забрани, ограничаване на ползване, Черен Списък. Кой не може да използва RetroWatches.BG ?

Нашия сайт RetroWatches.BG е място на сговор, единомислие и взаимно изгоден интерес. Това е място, в което всички гледат в една посока. Ако вие и ние сме съгласни да правим това, за което се договорим значи, вие може да използвате ресурсите и интерфейса на RetroWatches.BG. Всички действия произтичащи от тази договорка трябва, да са в резултат на съгласие между вас и нас. Всеки, който не е съгласен с нашите правила, възгледи или действия значи не е добре дошъл, защото не може да си бъдем взаимно полезни. Също, ако ние от RetroWatches.BG не сме съгласни с ваши предложения или действия може, да не искаме да си контактуваме с вас (съгласно Конвенция Махатма G1S1951-4 за не насилие, отказ от контакт, отказ от вмешателство).
Всички договори и действия в обкръжението на RetroWatches.BG се изпълняват само еднопосочно, в контекста на времевата линия с посока от минало към бъдеще. Всякакви действия по свиване на време-пространството, добавяне или отнемане на времеви сегменти или телепортиране с въздействие върху времевата линия, ще се считат за особено голями нарушения, които ще се санкционират.


 
Черен Списък

Няма нищо черно в тази работа, но такъв е термина.

  • Всеки, който се опитва активно да злепостави или увреди ресурси или репутацията на RetroWatches.BG ще бъде регистриран в Черния Списък.
  • Всеки, който се опитва да злепостави Мечтател или Механик, също ще попадне в Черния Списък.
  • Всеки, който се опитва да изменя договор или да въздейства на времевата линия ще попадне в Черния Списък и докладван на Времеви Контролер (съгласно Галактически Закон за Чистота на времевата линия).
  • Всеки създал множество профили, независимо с каква цел ще попадне в Черния Списък. Един Мечтател има право да ползва ресурсите в RetroWatches.BG само чрез един, единствен, регистриран профил.

    Попадайки в Черния Списък, лошият човек няма да има право да стане Мечтател или Механик, да продължи да бъде Мечтател или Механик, да ползва технология UP9643distV41.92 и последващите я надстройки, както и няма да може да получава препоръки за gate#terra2light (станция Сатурн) пред Отговорния оператор.
    В Черния Списък могат да попадат и Аватари, но санкциите срещу тях, поради виртуалния им характер, се изпълняват от специално оторизиран виртуален Префект (статут non-public).
   При особено тежки нарушения с дълбока и зла умисъл, RetroWatches.BG ще предава провинилите се профили, в централния регистър на Времевите Наблюдатели.
 

Замразен Механик

Механиците в  RetroWatches.BG трябва да бъдат за пример на всички останали добри хора, но ако се случи Механик да нарушава нормите определени за такъв, той ще бъде санкциониран. Една от леките санкции ще бъде замразяване. Замразения Механик няма да има право да извършва нови заемания, но запазва правата си по вече изпълнени стари такива.Замразен Мечтател

Предоставянето на личния профил на даден Мечтател на трето лице, приятел и т.н. за да могат и те да го ползват за сключване на договори в RetroWatches.BG се счита за тежко нарушение. При установяване на такова действие, издънилия се Мечтател бива ограничен, като се обявява за Замразен. Ако такъв Мечтател, има вече сключени договори за заемане, то те продължават да са в сила, но той губи правото си за сключване на нови. Ако един мечтател предаде свой договор на трето лице, то правата по този договор се прехвърлят върху това трето лице. Нека не се забравя, че правата по договор са изцяло и само на приносителя на договора. Ако един Мечтател е предал, подарил, продал, свой договор на трето лице, той запазва регистрацията си в RetroWatches.BG, но губи права по договора, с който се е разделил.

 

Молба за възстановяване на пълноправни права на Механик или Мечтател, след приложена санкция срещу тях

Всяко същество (в т.ч човек) има право на втори шанс. Дори някой да е допуснал грешка или нарушение, неволно или умишлено, трябва да има възможност да покаже, че ще се коригира и има желание да попадне отново в нормата на добрите същества. Процедурата за възстановяване на пълни права не е публична, като единственото което може да се добави за нея е, че тя е свързана с полагане на обществено полезен труд, в полза на българи, на територията на Република България. Действието за възстановяване на правата, на санкциониран Механик или Мечтател се регистрира с договор “Възстановяване на достойнство”.

 

Йерархия на потребителите

Потребителите на RetroWatches.BG не са с еднакви права по отношение доверяване (защото са непознати и без статистика за дейности). Примерно, всеки ново регистриран потребител, като нов член на клуба, в йерархично отношение, попада в най-външната обвивка на доверие наречена ‘Нов Мечтател’. Следващото ниво на доверие се нарича ‘Доказан Мечтател’, като тази логика за увеличаване на доверието се мултиплицира в дълбочина на слоевете. Интерфейса на RetroWatches.BG се влияе от това, какъв потребител го използва. Обикновено, Доказаните Мечтатели разполагат с по-богат интерфейс, с повече менюта и функционалности отколкото Новите Мечтатели. Преминаването на потребители от едно ниво на доверие към друго се управлява от Администратор (Механицк), оторизиран за тази дейност.


Форум (forum)

За нуждите на Мечтатели и Механици, RetroWatches.BG предоставя за използване форум. В него може, свободно да се дискутират всякакви теми, като има единствена забрана свързана с начина на изразяване, която ще санкционира грубия тон, обидите и простащината. Междувидовото неуважение или биологична дискриминация също няма да се толерира.

 


Примерен "Договор за послужване"

За да няма неяснота и задаване на излишни, мнителни въпроси относно това, как изглежда договора за размяна на неща, тук ви предлагаме примерен текст на "Договор за послужване".  Той е базов, масово ще се използва при размяна, но е възможно да бъде изменян при специфични условия между Мечтател и Механик ...
 

***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

Вие четете договор "Заем за послужване"!
                   ( копие на Мечтател )

   Той урежда взаимно заемане на предмети или неща, между физически или виртуални лица, за краткост наречени Мечтател и Механик.
Данните на Мечтаел са посочени в лявата колона на документа, а данни за Механик се съдържат в дясната колона, в уникалния номер (No.: [Mechanic Name]-LFUA-2019-xуууу).


Предмет на договора:
   Мечтателя записан по-долу, в колона "Адрес на Мечтател", заема Биткойни на Механика, като в същото време, Механика заема предмета или нещото посочено в колона "Нещо".  Взаимното заемане за ползване (послужване), започва да тече от момента на издаване на този договор от Механика (виж датата на документа) или предаването му от куриер и важи за срок от 256 години. Двете страни са съгласни, че през този период, договора не може да се прекратява. След изтичане срока на договора, "Нещото" трябва да се върне или да се плати, като същото важи и за Битконите, те трябва да се върнат или платят.  Действията по връщане се изпълняват в тримесечен срок, след изтичане периода за ползване.

В случай, че физическите лица в този договор, са го сключили с виртуални или недействителни имена или Аватари, то удостоверяване за права  се прави, чрез представяне на този документ т.е. всяка страна показва своето хартиено копие от договора.  Възможно е, в този договор да не фигурира конкретно име, номер или знак на Механик, в този случай, правата и ангажиментите към Мечтателя, се поемат от RetroWatches.BG.

Начина на предаване на "Нещото" и Биткойните е конфиденциална информация, която може да се ползва единствено от участниците в този договор. Самия факт, че някой притежава този договор означава, че той е страна по него.  Правата по договора и за двете страни се притежават от приносителите му.

Ограничения за действие на договора:
 Този договор важи, както на планетата Земя (Terra, Gaia, Тера, Гея) така и извън нея, но само до пълните граници на "9-Ти Сектор", галактика "Млечен Път". Времето на действие на договора се отчита съгласно времевата зона, в която е разположена държавата България към 01.01.2019г. 

Договора е изготвен в два екземпляра - един за Мечтателя и втори за Механика.

 ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***RWC или Retro Watches Credit

  Както е известно, голяма част от държавните институции на планетата ни, са превзети от мафията и престъпниците. За да може Механици и Мечтатели да са независими в отношенията си и да не може, да им бъде оказван натиск, в RetroWatches.BG се въвежда Условен Виртуален Интерес с име RWC. Той се администрира от RetroWatches.BG.
RWC има многопластов характер, като използването на този УВИ може да се прилага при кръстосано остойностяване на интерес през различни активи или валути, но и не само за това.
Синтаксис на изписването на RWC:

           RWCxxxxxxxxx

,където

           RWC  - задължителен префикс от името на Ретро Часовници Кредит;

  ххххххххх - девет разряда за букви и цифри, които се явяват идентификатор на Кредита

 Философия на RWC:

RWC  е комплект от Условен/Условни интерес/и. В един RWC може да се съдържат един или множество интереси. RWC може да се използва при сключване на договори в RetroWatches.BG. Възможно е примерно, един Мечтател да предложи на Механик, да заеме един часовник, а той от своя страна вместо Биткойни да заеме RWCsd1426613. Тук в примера RWCsd1426613 представлява конкретен комплект RWC, който се притежава от Мечтателя.

Свойства на RWC:
Към един RWC може да се добавят нови УВИ, но могат и да се отнемат. Ако един RWC е използван при сключване на договор, той не може да се променя (с добавяне или отнемане на УВИ), докато тече срока на действие на този договор.

При създаване на RWC, в него може да се добави и използва друг RWC. При този случай, добавяния RWC не може да се включва в друг RWC, докато трае използването му.