Условия за ползване


Правила за поверителност


Декларираме, че няма нужда да се притеснявате относно поверителността на контактите ви с нас.

Адресите за доставка, телефон, имена и другите данни, които предоставяте са полезни на куриерите, но ако желаете  да не предоставяте никакви данни, няма проблем, просто ще трябва да се уговорите с Механика ви, по какъв начин ще достигнат нещата при вас.  Ако все пак, доброволно и осъзнато сте предоставили някакви данни, те няма да бъдат достъпни на трети лица.


Условия за ползване


 Всеки желаещ да използва интерфейса на RetroWatches.BG, в това число да прави заемане на неща, да сключва договори или да ползва информация трябва, да е запознат с правилата за използване и да ги приеме.
 
 Всички действия в RetroWatches.BG, са базирани на взаимно довери. RetroWatches.BG не е:
      НПО, държавна или общинска институция, юридическо лице, електронен магазин, информационен портал. RetroWatches.BG е частен виртуален клуб по интереси с идеална цел и като такъв в него действат частни, виртуални правила.

В ресурсите на RetroWatches.BG има много информация, която в голяма си част е свободно достъпна, без необходимост от регистриране на клиентски профил.    За достъп до някои видове ресурси и информация се изисква наличие на регистриран профил. Регистрираните потребители виждат сайта по различен начин, с повече менюта и допълнителна функционалност.      В RetroWatches.BG потребителите основно се групират в общности на Мечтатели и Механици. Мечтатели са колекционери, любопитковци, фенове и обикновени ползватели на RetroWatches.BG, a Механици са часовникари, напреднали любители във фината механика и знайковци, които осигуряват информация предмети или неща за заемане. Няма точна граница между двете общности, винаги може да се направи преход от едната в другата.

      Регистрираните потребители от вида Мечтатели, могат да са членове в различни потребителски групи. Възможна е комуникация между всички регистрирани потребители или само между потребители членове на една и съща група. Основните, но не всички групи потребители, са No Account, New Dreamers, Proven Dreamers, Mechanics.

В RetroWatches.BG се създават отношения и се сключват договори за размяна базирани на т.н. “Договор за Заем за Послужване" или на английски език “Loan For Use Agreement”. Стандартното действие на такъв договор е за период от 256 години, но в отделни случаи може да бъде различен.

В RetroWatches.BG се използва термина УСЛОВНА СТОЙНОСТ (УС), който може да  бъде изразявана по различни начини, като целта и е да онагледи за потребителите ценността или смисъла на полезността на един предмет или информация. Най-често, но не винаги, за УС ще използваме криптовалутата Bitcoin. Ако двете страни в договора за заемане се договорят за някакъв друг УС няма проблем да се използва той. В интерфейса на RetroWatches.BG за визуализиране на УС може да се избира измежду три валути - Българси Лев, Евро, Щатски Долар. Независимо коя валута е избрал потребителя, за визуализиране на УС, ако се стигне до сключване на договор, при финанализиране на поръчка, УС за нея винаги се преобразуват в Bitcoin и трансфера винаги е само в Bitcoin. Периода за извършане на Bitcoin трансфер е 20 минути, след което процедурата по финализиране се анулира, като се преминава към изходно състояние със статут на очакване, за ново финализиране.

       Принципно, всички криптовалути са отговор от свободния дух на хората срещу арогантността и престъпния свят на банките, сраснали се с правителствата на различните държави. Използването на криптовалута изолира корумпираните държавни субекти, от влиянието им върху свободните отношения на хората, при сключване на договори или дори търговия.

За един потребител в RetroWatches.BG е допустимо да има създаден само един регистриран потребителски профил. Преотстъпването за ползване на профил на трета страна не се разрешава.


В RetroWatches.BG  не се сключват договори за неща забранени от законите в Република България !