За нас

Старите маханични часовници, въпреки новото време в което живеем, притежават собствен чар и стойност, които вместо да намаляват, се увеличават. Съвременното производство на часовници е 90% роботизирано, бълващо евтини кварцови машини, в ценови диапазон от 5лв до 30лв или 3000лв.  Лъскави, безлични и скучни, те показват времето точно, но липсва искрицата на собствен живот, която притежават старите механични часовници.

Всеки стар часовник има свой живот, свое излъчване и сякаш дори дух. Следите върху неговия корпус нанесени от времето, говорят за история, емоции и преминали събития, случили се през неговия дълъг път на съществуване. Много хора, именно заради усещането, което внушава някой стар часовник, предпочитат да носят "възстановен старец" вместо, да се сдобият с безличен продукт от новото време.

RetroWatches.BG  е създаден за хората желаещи да ползват наистина стойностни предмети, доставящи удоволствие от носенето им и напомнящи за времена, когато нямаше ментета.

Основната част от часовниците, които предлагаме за заемане, са намерени в старите гардероби, шкафове, мазета, по битаци или затънтени места. Често на тях може да се гледа, като на стари, антикварни предмети. Без значение, дали тези неща са придобити чрез покупка от битка или са подарени от някой, Механиците в RetroWatches.BG ще направят необходимото, тези предмети да бъдат възстановени и да зарадват някого.

 

Друга причина да се създаде нашето обкръжение RetroWatches.BG е защита правата на гражданите. Един от начините за това е, като се отнемат инструментите, които използва Мафията, особено в България. Основен инструмент на Мафията е сливането на банките и застрахователите с държавната институция. Принуждаването, отношенията на хората задължително да минават през мафиотите е директно и индиректно отнемане на права.

Как може да се противопоставят хората на озаконените кражби на Мафията, как може да спасим България от сганта, която я съсипва?

- Като игнорираме средата, в която ни набутват мафиотите, като се откажем от нея. Така, те няма да могат да ни контролират. Когато не използваме услугите на банките и застрахователите, мафиотите няма да имат инструменти за натиск върху нас. Един от начините за уреждане на отношения между хората е чрез т.н. криптовалути. Характерното за тях е, че не се контролират от правителства и хора жадни за власт, няма посредници, няма корупция.

Нека си припомним кражбата на века в България, умишленото разграбване на банка КТБ. Какво направиха българските управници? Скъсаха се да правят нищо, едно прекрасно, голямо нищо!

Използването на криптовалути, вбесява както банкери, така и политици, защото губят мощно средство, инструмент за следене на хора, тяхното манипулиране и изнудване... При криптовалутите, трансакциите между изпращач и получател се извършват без посредник ( Peer-to-peer ). При криптовалутите, никой не може да ти ограничи или забрани да направиш изпращане... нека си припомним, как уж удобните банкови дебитни и кредитни карти, станаха негодни за изпращане на средства, към хора с "политически некоректни възгледи" или действия. Банковите карти, от удобство се превръщат в ограничение и средство за контрол и натиск над гражданите.

Когато започнем да използваме не тривиални методи, за уреждане на взаимоотношения между хората, ние ще се дистанцираме от порочния свят на алчните хора. Всеки гражданин използващ криптовалута, отнема от силата на Мафията превзела управлението на повечето държави.

Установяването и регистрирането на не финансови взаимоотношения с полезност за граждани, Мечтатели и Механици може да се разшири чрез въвеждането в използване на RWC - комплекти или бъндали, съдържащи специфични полезни отношения.

Дали да се използва криптовалута или не, това е право на избор, на всеки свободно мислещ човек !


RetroWatches.BG не е електронен магазин, а място за заемане на неща и сключване на договори във виртуална среда, това е частен виртуален клуб.